Mine bureSådan har jeg indrettet mine bure


Vores første hamster Pjuske og efterfølgende Peanut gik i et trådbur, men jeg var egentlig lidt ærgelig over, at jeg skulle kigge igennem tremmer hvis jeg bare sad og kiggede på min hamster. Og så synes jeg ikke det var optimalt kun at have en lille åbning til at stikke hånden ind igennem, når de skulle ud.

Jeg læste derfor, at der var nogle som brugte akvarier og så med en tremmetop som låg. Så jeg måtte på jagt efter et akvarie i den rigtige størrelse.

Peanut var en Campbells, han var en aktiv lille fyr så akvariet måtte gerne have en god størrelse. Jeg fandt i den Blå Avis et pænt akvarie på 100 x 40 x 40 cm til en fornuftig pris. Bestilte en tremmetop i LUX-shoppen der passede. Og så var det ellers med at komme i gang med indretningen.


Det er den bedste investering jeg har gjort. Jeg var super glad for mine akvarie-bure. Jo, de er måske lidt tunge og man flytter ikke lige rundt med dem. Man kan heller ikke bare vende bunden i vejret på dem, når de skal renses, men det betyder uendelig lidt når jeg måler det op mod, den glæde jeg har ved at have frit udsyn ind til mine hamster og at mine hamster havde god plads.


Efterhånden som jeg fik flere dværghamstere, har jeg måtte tænke pladsmæssigt, da akvarierne fylder lidt og er tunge. Jeg har derfor bygget et skabsbur, hvor hver dværghamster har fået hver en etage på ca. 96 x 56 cm, så de har rigtg god plads. På den måde kan jeg nemt have 5 hamster ovenpå hinanden. Se billeder nedenfor.


Nederst kan man se hvordan jeg har sat vandflaskerne op i akvarerne og skabsburerne
Skabsbur under konstruktion

Har sat kroge fast i loftet, så der kan sættes hængekøjer og hængerør op

Fik sat ledlys i hvert bur, så jeg kunne kigge ind om aftenen. De afgiver ikke varme eller skarpt lys

Som det nederste bundlag har jeg ind imellem brugt træpiller

Ovenpå lægger har jeg så selve strøelsen, som enten det er Boxo/ hemp eller bøgeflis.

Og så kan der indrettes. Min første hamster, Peanut, fik glæden af det store (100 x 40 x 40 cm) bur et stykke tid med denne indretning.

Senere fik Peanut denne indretning.

Senere fik min første guldhamster buret og havde på et tidspunkt denne indretning


Da jeg ventede på at Baloo skulle blive gammel nok til at flytte hjem til os, måtte jeg igen ud og finde endnu et akvarie. Vi havde godt nok et akvarie på loftet, men jeg var ikke tilfreds med de mål det havde. Igen på Den Blå Avis fandt jeg et akvarie på 70 x 35 x 35 cm til rimelig penge, hvilket ville være stort nok til en Vinterhvid hamster og som passede fint ind i min reol.


Jeg indrettede Baloo's bur med en masse aktiviteter, men da jeg havde haft ham et stykke tid, observerede jeg at han virkede stresset. Jeg tog derfor de fleste ting ud af hans bur, og gav ham istedet et ekstra tykt lag strøelse. Der gik ikke lang tid før han var en helt anden hamster, han faldt til ro. Han havde ikke brug for en masse ting, men masser af strøelse han kunne grave sine egne huler og gange. På en nat kunne han "ommøbelere" hele sit bur.


Senere var det tid, at jeg fik en lille pige og gik i gang med, at indrette hendes bur. Jeg havde på internettet set det mest fede hamsterhus - en gammel støvle. Det skulle dog vise sig, at det ikke var helt nemt at få det hjem, da jeg kun kunne få det fra Sverige (umiddelbart) og de ikke sendte til Danmark. Men med lidt hjælp fra nogle svenske venner, nåede jeg alligevel at få støvlen hjem, inden Devine flyttede ind.

Devine ville jeg give muligheden for at have to forskellige slags strøelse i hendes bur, så derfor satte jeg en "skillervæg" op i bunden og lagde Boxo i den ene halvdel og hemp i den anden.

Devine kunne godt lide at klatre og have mange ting i sit bur, som hun kunne klatre op over, neden under og rundt omkring.

I dag bruger jeg ikke de små akvarier mere, men har det store skabsbur (se øverst) til mine vinterhvide dværghamstere.

Ophængning af drikkeflasker


Når man bruger akvarier eller terrarier, så er det ikke sådan lige til, at sætte en vandflaske fast i tremmerne. Jeg køber derfor de vandflasker som har et øje i bunden, så den kan hænge.

Men når de bare hænger, så er de jo noget livlige så hamsteren ikke kun skal koncentrere sig om at drikke, men også om at holde på vandflasken så den bliver hvor den skal være.

Derfor har jeg klistret velcro på flasken og på ruden, så flasken både hænger og alligevel er stabil.

I mit skabsbur måtte jeg finde en anden løsning til vandflaskerne, og der kommer det igen til gavn, at de har et øje i toppen. Der har jeg kunne sætte en kæde i og så en krog i loftet at hænge den i. Jeg dog stadig brugt velcro på flasken og væggen, så flasken ikke dingler når de drikker.