HjulHjul


Hamster kan løbe mange kilometer i løbet af en nat, helt op til 9-13 kilometer. Derfor er det ekstremt vigtigt, at deres hjul er af en god kvalitet samt, at det er sikkert dvs. ikke kan skade hamsteren på nogen måde.

Det er også vigtigt, at det ikke belaster hamsterens ryg, så hjulet skal have den korrekte størrelse. Er hjulet for lille, vil hamsteren svaje i ryggen hvilket er belastende og skader rygsøjlen.

Tremmehjul er noget rigtig skidt, idet de skader de små hamsterpoter, og der er risiko for at hamsteren kan brække benene.


Der findes flere forskellige typer hjul. Jeg bruger enten det opretstående Trixie hjul eller den type der hedder Flying saucer. Begge hjul er sikrer for hamsterne og i den rigtige størrelse, ikke skadelig for deres helbred. Der udover har de den bonus at de er meget lydsvage når hamsteren løber sine mange kilometer i dem.


Størrelse

Opretstående hjul: Dværghamster = Ø20 cm. Guldhamster = minimum Ø28.

Flying saucer: Dværghamster = mellemstørrelse ca 17 cm. Guldhamster = Stor ca. Ø30.

Hamterhjul jeg anbefaler

Trixie hjul

Flying saucer

Silent spinnder - findes kun store nok til guldhamstere

Med træhjul skal man huske på, at nogle hamstere tisser i deres hjul og træhjul kan desværre så blive temmelige ulækre og komme til at lugte


Det færdige bur klar til at Peanut kunne flytte indSenere købte jeg en hængekøje og et nyt hus, så det krævede lidt omrokering af Peanuts hus

*   *   *   *   *   *   *   *   *

Hamsterhjul jeg IKKE kan anbefale - tremmehjulene er direkte skadelige for de små hamsterpoter og ben.

Hamsterne kan komme til skade med disse hjul - få sår og skrammer på poterne, brække ben eller komme i klemme