De første dage

De første dage


Det er en meget stor omvæltning for en lille hamster at flytte. Derfor er det vigtigt, at den får lov til at falde til i sit nye hjem, inden man begynder at tage den ud, for at kæle eller lege med den. Den kan hurtigt blive bange og skræmt, da lyde og lugte er meget nyt. Og kan du ikke vente, vil den forbinde din lugt og dig med noget skræmmende, og så kan det blive svært at få den rigtig tam, eller det kan tage meget længere tid. I starten må man derfor være meget tålmodig, selv om det måske kan være svært når man lige har fået den hjem. Men tålmodighed i begyndelsen kan give bonus efterfølgende når I skal blive bedste venner.


Når man kommer hjem med hamsteren, sætter man den forsigtigt ind i sit nye bur, og lader den få fred så den kan undersøge sit nye hjem, sætte duftspor, undersøge foderet og finde ud af hvor vandflasken er - måske få en tår vand og en bid mad. Efter den har været omkring, er den sikkert træt efter dagens oplevelser og lægger sig til at sove. Når den så vågner op senere på dagen eller om aftenen, kan man sidde stille og roligt ved siden af buret og snakke til den med rolig stemme. På den måde lære den din stemme at kende, og også din lugt. I starten er det ekstra vigtigt, at den får gode oplevelser, så den nemmere falder til i sit nye hjem og ikke bliver bange.


Nogle hamster er klar næste dag til forsigtigt at komme ud og hilse på, imens andre har brug for flere dage. Nogle vil opleve at hamsteren skriger/hvæser de første dage, når man forsøger at snakke med den - det betyder den brug for et par dage mere, til at vænne sig til sine nye omgivelser. Der kan man fortsat godt sidde og snakke med den, uden at tage den ud. Når den så virker til at være faldet til, er tryg og nysgerrig, kan man igen forsøge at komme til at snakke med den. Læg  nogle godbidder (solsikkekerner er som regel et hit) i din hånd, men vær forberedt på at den godt kan finde på at nappe dig lidt i fingrene, og så er det vigtigt at man ikke bliver forskrækket og river hånden til dig. Pludselige bevægelser kan skræmme den, og så vil den forbinde din hånd med en dårlig oplevelse.


Når du så snakker stille med den og den får godbidder fra din hånd, så forbinder den det med noget godt = mad, og så er der basis for et godt venskab.


Læs også "Gøre hamsteren tam"
Rigtig god fornøjelse med din hamster !