Hamster som gave

Giv ikke dyr i gave

Til jul og fødselsdag kan det være fristende at give en man holder af et blødt og sødt kæledyr. Men det skal man holde sig fra. Jul og fødselsdage er fyldt med gaver, men gaverne skal ikke være fyldt med dyr, da den nye ejer skal være forberedt og have tid til dyret – hvilket begge er ting, der er svære at opfylde under juleracet.


Dyr er levende væsner, der har helt specifikke behov, som skal opfyldes. Det er derfor meget uansvarligt at give et dyr i gave, fordi der er risiko for, at en uforberedt ejer ikke er klar til at påtage sig det ansvar, der følger med et kæledyr

Giv ikke hamsteren, men buret


I stedet for at give et kæledyr i den stressede festtid, bør man i stedet for give et symbol på det ønskede dyr i form af eksempelvis et bur eller en bog om hamsteren. Hamstere og andre dyr er nemlig ikke gaver, de er levende væsner, hvor der følger et ansvar med.


Der er nogle faktorer, man skal være forberedt på, inden man anskaffer sig et kæledyr: Hvor meget tid kræver det? Hvor dyrt er det at have? Og hvor længe lever det?


Det er med andre ord ikke en let opgave at holde dyr, fordi de har helt individuelle behov, som enhver ny ejer bør være forberedt på at kunne imødekomme.


Der udover, så er det også meget sjovere for den nye ejer, at være med til at vælge lige præcis den hamster som de føler en connection til. Det giver et bedre udgangspunkt for et godt og langt venskab.Et nyt hjem er stressende

At vænne sig til et nyt hjem kan for mange dyr være forbundet med en hel del stress. Det er derfor vigtigt, at tilvænningen til det nye hjem foregår under de mest rolige og trygge omstændigheder, hvor der er afsat ekstra tid, så dyret kan tilpasse sig det nye hjem.

Tilvænningen til et nyt hjem kan være en meget stressende oplevelse for et dyr. Det er derfor meget vigtigt, at den nye ejer er velforberedt på, hvilket dyr man anskaffer sig


Hele familien skal være klar til at kunne løfte opgaverne, der kommer med det nye dyr; lige fra rengøring, fodring og til stimulering af dyrets sanser.