Om hamstere

Diverse om hamstereHvorfor har hamster kindposerDer er lidt fysisk variation blandt hamstere - de deler generelt den samme fluffy pels, små sorte øjne, små poter og stumpet haler. En af de mest genkendelige og forskellige funktioner hos en hamster er kindoserne. Hamstere betragtes generelt som hoarders, og

er kendt for at proppe deres kinder fuld af mad. Deres kinder også tjene et andet evolutionært formål, som at hjælpe dem, når faren lurer.


Transportere mad

Hamstere elsker at spise, og når de ikke er i fangenskab,  finder de deres føde ved søge/lede omkring efter det og vende tilbage til reden med deres resultater. De bruger deres kind poser til at opbevare og transportere mad, ligesom en købmandspose, som de altid har til rådighed. En hamster kan holde omkring halvdelen af sin kropsvægt på indersiden af kinden poser, og når de er fuldt ud fyldt, kinderne er omkring dobbelt så bred som dyrets hoved og skuldre, og går næsten ned langs halvdelen af hamsterens krop.


Bære unger

Hamsteren ikke bare propper deres ansigter med mad - de kan også pakke deres kindposer med unger. Mor hamstere er beskyttende af deres unger, og når de opfatter en trussel mod den nyfødte klan, kan hun proppe ungerne i hendes mund og skjule ungerne i hendes kinder. Hun vil holde dem inde, indtil faren er væk, det nogle gange kan tage længere tid end ungerne kan overleve inde i hendes mund - de kan blive kvalt, mens hun venter på truslen om at passere.


Sarte hud

En hamsters kindposer kan strækkes til imponerende størrelser, så de kan rumme store lagre af mad eller endda levende nyfødte unger, men det gør det også til en meget følsomt, delikat del af kroppen. Navnlig kindposerne er modtagelige for punkteringer fra skarpe genstande. Ligesom en udstrakt ballon kommer kindposen s formbarhed på bekostning af sejhed, og det særlige tynde lag af huden kan blive gennemboret med relativ lethed.


Andre bekymringer

På grund af hamsterens tendens til at proppe sine kindposer fulde og gemme, hvad den kan indeni, er man nødt til at være forsigtig med, hvad den har adgang til. For eksempel kan foringen/strøelsen af dens bur være problematisk - foring med en vat konsistens kan påvirket kindposerne, medens spids foringsmateriale som halm kan punktere den sarte hud. Den mad man giver hamsteren kan skade mundens sundhed. Hvis du giver ham slik eller mælkeprodukter, kan hamsteren gemme det i sine kindposer og holde det der ien  længere perioder, hvilket skader hans tænder. Det ville være ligesom hvis man brugte dagen til sutte på sukkerknalder.