Vi mindesVi mindes

Til minde om Pjuske


06.04.2012 flyttede Pjuske ind hos min datter Mille. 


Hvil i fred søde Pjuske

Til Minde om Peanut

Nightangels Peanut * Født 25.09.2013 - Død 20.07.2014


Han var godt nok en livlig lille fyr. I starten pilede han rundt i sit bur, når jeg satte hånden ind til ham, for at gøre ham tam. Men efterhånden faldt han til ro og det hjalp gevaldigt, at han var vild med melorme og solsikkekerner. Bestikkelse er altid godt.

Peanut havde ikke meget tid til at sidde og blive nusset.  Han kunne rigtig godt lide at slikke mine fingre, når jeg nussede med ham. Peanut var glad for at for at lege imellem mine fingre når han var i sit bur.

Aftenen før han døde, var han frisk og livlig. Men næste morgen blev han fundet liggende død foran hans madskål - meget passende, for han var et rigtig madøre og var derfor også blevet en smule buttet :-)


Hvil i fred Peanut - du forlod mig alt for tidligt. Du var elsket og vil blive savnet

Til minde om Baloo

Bork's Baloo * Født: 10.01.2014 - Død 05.02.2016


Baloo fik jeg fordi, jeg gerne ville opleve den Vinterhvide dværghamster.

De første 3-4 måneder Baloo boede hos mig, virkede han lidt stresset i sit bur. Det kunne jeg ikke helt forstå, for han havde jo en masse dejlig legetøj og aktivitetsting. Jeg måtte prøve noget andet, så jeg tog stort set alt ud af hans bur. Det eneste han fik lov at beholde var hus, sit sandbad og hans hjul, og så fik han et meget tykt lag Boxo. Efter ganske kort tid ændrede han sig fuldstændig, han faldt til ro og havde tid til at sidde stille når jeg havde ham ude og nusse. Han havde super travlt i al hans strøelse, han gravede gange og huler den ene dag, og næste dag blev det lavet om, så han strortrivedes, og det var så dejligt at se.

Baloo havde sine meninger om tingene, man skal f.eks. ikke rode rundt i hans strøelse, gange og huler, så kan han godt blive lidt knotten

Han var speciel og jeg elskede ham trods han små særheder, men de var jo netop med til at gøre ham til en ener. Han blev starten på mit hamsteropdræt og far til mit allerførste kuld unger.

Desværre blev han syg og blev i første omgang forsøgt behandlet for hvad vi troede der var lungebetændelse. Men han blev slet ikke bedre, men til gengæld værre, så han kom en sidste tur til dyrlægen, som hjalp ham over på den anden side af regnbuebroen.


Jeg savner ham hver dag, når jeg går ind i værelset til mine hamster. Men han han stikker ikke sin lille snude op af strøelsen mere.


Hvil i fred min elskkede Baloo

Til minde om Betty

Rasholm's Betty * Født 25.05.2015 - Død 27.05.16


Betty er fra mit eget opdræt, men som jeg fik tilbage fra en køber.

Hun fik kun et enkelt kuld, da hun virkede stresset allerede under drægtigheden og mistede pels. Det var heldigt at hun kun fik en enkelt unge, for hun var ikke en supergod mor, så jeg måtte tage ungen fra hende en uge før tid.

Desværre blev hun ved at stresse, selv om jeg prøvede forskellige ting, så jeg besluttede at hun skulle have fred, ikke mere stress til hende.


Hvil i fred smukke Betty


Til minde om Devine

Donau's Devine - Født 24.07.14 - Død 10.06.16


Devine gik jeg længe og ventede på, da jeg ikke havde mulighed for at hente hende da hun var flytteklar Da jeg endelig fik hende hjem, hvæsede hun af mig de 2 første dage, når jeg forsøgte at tage hende op. Men det gik ret hurtigt over, og hun blev den skønneste, sødeste, milde hamsterpige.

Hun gav mig mit første kuld unger i mit opdræt, men fødslen blev temmelig dramatisk og jeg måtte yde fødselshjælp meget tidligt om morgenen. Men hun tog det i stiv arm og var en dejlig mor for sine to unger. Derefter blev hun sat på "pension", jeg ville ikke risikere flere dramatiske fødsler med hende, så hun skulle bare nyde sit otium når drengene var flyttet hjemmefra.

Devine er en af de hamstere der er gået dybest i mit hjerte og jeg vil savne hende, og aldrig glemme hende.


Hvil i fred min skønne elskede Devine

Til minde om Cæar

Bork's Cæsar - Født 01.03.14 - Død 25.07.16


Købte Cæsar fordi jeg var lidt bange for guldhamstere - fordi de har så store tænder - og det kunne jeg ikke have hængende på mig.

Han var en skøn hamster, men med sine egne meninger. Jeg skulle ikke tro at jeg bare kunne kalde på ham, og han så kom ud af huset. Men han var alligevel nysgerrig nok til, at komme ud når jeg roede rundt i bundstrøelsen,  men hvis han ikke syntes at jeg var interessant nok den dag, gik han ind i huset igen. Han havde også på sin egen søde måde "provokere" på, nemlig ved at lægge en masse mad i sit hjul og så løbe så meget han kunne. Det gav en frygtelig larm og han gjorde det altid lige efter vi var gået i seng og havde slukket natlampen. Men efterhånden blev den larmende lyd af foder i hjulet dejlig betryggende, for så vidste jeg at han var frisk og havde det godt.

Han nåede næsten at blive 2 år og 5 måneder, inden jeg måtte sige farvel til ham, da han havde fået en kræft.

Cæsar - jeg vil savne dit milde sind, dit skovtrold søde ansigt. Og jeg vil savne larmen fra dit hjul når jeg er gået i seng om aftenen.


Hvil i fred smukke Cæsar ❤️

Til minde om Abu

Rasholm's Abu - Født 13.01.15 - Død 10.03.17


Abu er fra mit eget første kuld. Det var helt vildt hvor meget han (og hans bror) forandrede sig fra dag til dag fra han blev født og til Abu var voksen. Han var en lidt forsigtig dreng til at starte med, men det voksede han sig fra. Han har hele tiden været meget mild og rigtig sød.

Til hans første udstilling fik han en super flot kritik og 93 point. Det er virkelig stort for mig som ny opdrætter, at en unge fra mit eget kuld opnåede så flot point allerede til sin første udstilling.


Du er savnet - hvil i fred søde Abu ❤️

Til minde om Ayla

Hamsterhusets Ayla - Født 28.01.15 - Død 10.03.17


Ayla var en rigtig sød pige, som rigtig gerne vil ud og snakke - og så elskede hun at sidde på min skulder og spise solsikkekerner fra min mund.

Ayla var ikke den store graver, men hun var dristig og kunne finde på at stille sig på noget højt i buret og så bare springe ud, i håb om at hun sprang langt nok til at nå sit mål, nemlig tremmerne i lufthullerne i siden af hendes bur.

Ayla fik 2 kuld unger. Det første kuld var et meget stort kuld unger (9 stk.) hvoraf de 8 var levende, så man må sige at hun havde "hænderne" fulde. Men hun var rigtig god til at passe på sig selv. Hun lavede sig en rede udenfor huset hvor de små unger lå, der kunne hun så gå ud og hvile for sig selv. . Hun gjorde et flot stykke arbejde med, at opfostre de mange unger. Da jeg synes det var tid for hendes 2. kuld, fik hun først besøg af en lækker han, men det lykkedes ham ikke at gøre hende drægtig. Så prøvede jeg med en anden smuk han, man han havde heller ikke succes. Til sidst prøvede jeg at sætte hende sammen med Abu, som hun havde fået sit første kuld unger med, og vupti så var der bingo som resulterede i 2 unger.

Ayla, jeg savner at have dig siddende på mine skuldre og spise solsikkekerner. Jeg synes vi havde et specielt forhold.


Jeg elsker dig og savner dig ❤️

Til minde om Volot

kwo's Volot - Født 10.01.15 - Død 10.03.17


Volot var lidt over et år da han flyttet ind hos mig.  Han havde været vant til at gå sammen med sin bror indtil han flyttede til mig, så det var noget spændende hvordan han ville tage det at flytte for sig selv. Det tog han faktisk ret pænt, selv om han var noget forsigtig i starten og lige skulle se tingene så som hjul, hus og sandbad an.

Han var rigtig sød, selv om han smagte lidt vel rigeligt med tænderne, men det var kun indtil jeg fandt ud af, at han ikke var til pussenus, men godt kunne lidt at blive nulret godt og grundigt - rough love.

Første (og eneste) gang han havde fornøjelsen af en damehamster, synes han det var langt mere hyggeligt at hun nussede ham i ørerne og ligge tæt - så det gik der 2-3 måneder med, før han fik gjort hende drægtig. Det var lige før jeg håbede hun ikke ville blive drægtig, så de bare kunne gå og hygge sig sammen for evigt.


Vi havde en lidt svær start sammen, men vi fandt hinanden alligevel og jeg nød det år vi fik sammen.


Hvil i fred søde Volot ❤️

Til minde om Nocciola

Rasholm's Nocciola - Født 30.04.16 - Død 21.07.17


Du er opkaldt efter min absolutte ynglings italienske is, og du var lige så lækker og blød som isen, men bestemt ikke kold som is. Du var en varm og meget kærlig hamster, der altid havde tid til at snakke og blive nusset. Du blev mor til det største kuld unger jeg har haft - 9 styk fødte du, men 2 faldt hurtigt fra. Du var en fantastisk mor selv du havde mange unger at holde øje med. Du forstod at slappe fuldstændig af, når jeg havde dem ude og lege/nusse. Så satte du dig bare til at sove og fik en god lur, brugte tid på dig selv. Men du havde absolut helt styr på, om alle ungerne var kommet tilbage i buret efter de havde været ude. Du var forbi hver og en for lige at tjekke dem. Det blev desværre kun til det ene kuld fra dig, selv om du havde besøg af en lækker han, men din kvote for unger var vist nået.

Du var en velafbalanceret hamster. Du havde krudt i måsen og elskede at rende noget af den af i en løbebold på gulvet, men du kunne også bare sidde stille og blive nusset eller kravle rundt på mine skuldre og hygge. Du døde desværre alt alt for tidligt idet du kun blev 1 år og 3 måneder og jeg savner dig meget.


Hvil i fred min elskede Nocciola ❤️


Til minde om CC

Rasholm's CC - Født 22.11.2015 - Død 16.03.18


Har måtte sige farvel til min skønne CC.

Du havde en hård start på livet, som var den eneste overlevende i kuldet og en mor som ikke magtede at tage sig ordentlig af dig. De tre første uger af dit liv, tog du ikke særlig meget på og var tynd.

Fra starten af frygtede jeg for dit liv og jeg måtte fjerne dig fra din mor før tid, for hun var så hård mod dig.

Men du overlevede og var en skøn hamster, med et dejligt og mildt temperament. Jeg elskede hvert minut du har været hos mig.

Dit navn CC fik du fordi jeg i starten, ikke vidste om du var en dreng eller en pige. Havde du været en dreng, skulle du have heddet Charlie Chaplin, men du blev en skøn pige og jeg synes at CC passede fint til dig.

I næste uge ville du være blevet 2 år og 4 måneder, så du var en ældre dame, men jeg havde nu håbet du kunne være blevet lidt længere, for der var ikke en eneste sur dag i dig.

Desværre fandt jeg en knude på dig, og har derfor sendt dig afsted til hamsterhimlen.

Hils de andre deroppe min kære lille ven.

Savner dig allerede ❤️


Til minde om Luc

Donau's Kåre - Født 21.05.2016 - Død 29.05.2018


Luc var meget lille i forhold til hans søskende, og var en lille forsigtig fyr. Straks jeg så et billede af ham, vidste jeg at han måtte da flytte hjem til mig, så jeg kunne hygge om ham. Da opdrætteren synes han havde en fin nok vægt - 90 gram - fik han endelig lov at flytte hjem til mig. I den første tid tabte han sig lidt, men stille og roligt kom han op på de 90 gram igen. Han var lidt sky i starten, blev hurtigt forskrækket og gemte sig. Jeg begyndte at lægge mærke til, at han hele tiden kun gik steder i buret (akvarie), hvor der var noget over hovedet på ham, fx. hængekøje, bro o.l. Vægten lå også fast på de 90 g. Derfor flyttede jeg ham over i mit skabsbur, hvor der både er sider og loft over ham, det er kun på forsiden der er glas. Der begyndte han at falde til, ham blev mere aktiv i hele buret - nu var der jo tag over hans hoved i hele buret. Og så begyndte han at tage på, og nåede op på 117 gram uden at han var tyk. Han var dog stadig en forsigtig fyr, og krævede stabile rolige og vante forhold. Luc blev lige over 2 år, før han gik over regnbuebroen

Hvil i fred min ven, du var elsket og er savnet ❤️


Til minde om Luciano

Rasholm's Luciano - Født 20.09.2016 - Død 10.07.2018


Luciano var en rigtig dejlig dreng. Han var en lille smule doven og nød bare livet. Men ind imellem kunne han også være lidt en dare devil, kravlede op på et højt punkt i buret og sprang ud ske hvad der ske vil. Men han kom heldigvis aldrig til skade. Luciano var en gentleman sammen med damerne og blev far til 2 dejlige kuld, hvor hans sødhed og dejlige temperament slog igennem. Han var helt igennem en dejlig hamster.  Forår/tæt på sommerferien 2018, havde jeg godt lagt mærke til at han var begyndt at vise alderdomstegn, havde problemer med det ene øje, som vi var til dyrlægen med nogle gange, uden det rigtig blev godt. Jeg havde dog håbet, at han ville holde sommeren over. Desværre døde han mæt af dage i min sommerferie.

Luciano var elsket og er savnet


Til minde om Daisy

Nightangel's Daisy - Født 03.12.2016 - Død d. 28.01.2019


Daisy var en skøn pige, så sød og mild.

Du er elsket og savnet

Til minde om Venice

Linde's Venice - Født 13.01.2017 - Død 01.05.2019


Venice var en virkelig skat. På hendes gamle dage var hun fuldstændig døv og MEGET svagtseende, men alligvel var hun en engel og aldrig sur eller gnaven.

Savnet og elsket

Til minde om Cluedo

Benji's Cluedo - Født 20.06.2017 - Død 01.05.2019


En lidt temperamentsfuld dreng, men alligevel en hjerteknuser. På hans gamle dage var det som om han blev "voksen", og blev mild og virkelig sød.

Elsket og savnet