Om mig


Om mig

Jeg har hafthund i mit liv siden 5-6 år alderen, og har kun i ganske korte perioder væretuden hund, dvs. imellem hunde.


Da jeg i minespæde 20'er flyttede hjemmefra, savnede jeg at have hund i min hverdag. Kvikvar en ældre herre og han hørte jo til hjemme hos mine forældre, så jeg måtteud og finde mig en ny hund. Det var et tilfælde at en Australsk Silky Terrier blev min første egne hund. Jeg havde kigget annoncer og fundet med hhv. Griffonhvalpe og Silky Terrier hvalpe annoncer. Jeg tog først ud og besøgteopdrætteren med Silkyerne og var solgt med det samme da jeg så de små hvalpe.Felix flyttede ind hos mig juli 1992.


Med Felix varmit hjerte solgt til den Australske Silky Terrier. Jeg elsker dens temperament,dens væsen, størrelsen, mængden af pelspleje. Jeg elsker dens frækhed, viljentil at lære nyt, dens cuteness, dens legeglæde.


Da Felix gikbort, gik der et par år uden hund. Vi havde fået barn og jeg arbejdede i enperiode som dagplejer så jeg kunne passe vores datter selv. Men savnet af enhund i hjemmet var stort, så da vores datter startede i børnehave, stoppede jegsom dagplejer, og så var det tid til at få en ny hund. Vi legede lidt medtankerne om en Border terrier, men endte selvfølgelig med en Silky terrer, davi jo var faldet for Silkyens herlige temperament.


Februar 2007flyttede Enzo ind og igennem en veninde blev jeg introduceret tiludstillingsverdenen og tog Enzo med til et skue i Baby klassen og hvor han fiksærdeles lovende. Enzo havde rigtig meget pels så med ham lærte jeg rigtigmeget om pelspleje og hvordan en Silky skulle klippes og klargøres før enudstilling. Han udviklede desværre allergi for flere forskellige ting ogbehandling havde ingen effekt, så da det begyndte at påvirke hans adfærd,valgte jeg at sige farvel.


Marts 2008flyttede Riiini ind. Vi kunne godt have fundet en hund hos en dansk opdrætter,men jeg valgte en udenlandsk opdrætter, dels fordi jeg havde hørt rigtig godtom den finske opdrætter og dels fordi, at hvis jeg hentede en hanhund hjem fraudlandet, kunne den måske være med til at tilføre noget nyt blod til Silkyernei Danmark. Den finske opdrætter ventede ikke lige selv kuld, men havde et tætsamarbejde med en opdrætter på Isle of Mann, England, hvor vi så fik Riiinifra. Vi mistede Riiini september 2020 pga. svær leverkræft. Det var en storsorg for mig, da jeg følte han var min soulmate


November 2008flyttede Dian ind. Han var ikke specielt køn, en lille spidsmus, ingenforventede at han ville blive til noget andet end en sød familiehund. Hanflyttede senere hjem til mine forældre da han ikke helt passede ind i voreshundeflok, men passede perfekt ind hjemme hos dem. Fra at han ikke var specieltkøn til at starte med, havde han i løbet af et års tid udviklet sig til enmeget smuk Silky - man kan næsten sammenligne ham med historien om den Grimmeælling der blev til en smuk svane. Jeg havde ikke udstillet ham i den periode,men efter hans forvandling begyndte jeg at udstille ham, og i løbet af 2udstillinger var han blevet Dansk champion - det gik stærkt. August 2018flyttede Dian hjem til en dame da begge mine forældre nu var væk. Der fik hansin anden ungdom tilbage og nød sit otium indtil juni 2020 hvor han pga.alderdom, blindhed og døvhed blev aflivet.


Januar 2021flytter Ayla så ind. Det er første gang at vi har en tæve, nu skulle det prøvesog så havde jeg også en lille opdrætter drøm i maven, og det kan jo kun ladesig gøre med en tæve. Igen gik jeg bevidst efter en udenlandsk hund og fikdenne skønne pige fra en opdrætter i Norge.


Og herfra stårhistorien åben .....................