Om mig


Om mig

Jeg har haft hunde i mit liv siden 5-6 år alderen, og har kun i ganske korte perioder været uden hund, dvs. imellem hunde.


Da jeg i mine spæde 20'er flyttede hjemmefra, savnede jeg at have hund i min hverdag. Kvik var en ældre herre og han hørte jo til hjemme hos mine forældre, så jeg måtte ud og finde mig en ny hund. Det var et tilfælde at en Australsk Silky Terrier blev min første egne hund. Jeg havde kigget annoncer og fundet med hhv. Griffon hvalpe og Silky Terrier hvalpe annoncer. Jeg tog først ud og besøgte opdrætteren med Silkyerne og var solgt med det samme da jeg så de små hvalpe. Felix flyttede ind hos mig juli 1992.


Med Felix var mit hjerte solgt til den Australske Silky Terrier. Jeg elsker dens temperament, dens væsen, størrelsen, mængden af pelspleje. Jeg elsker dens frækhed, viljen til at lære nyt, dens cuteness, dens legeglæde.


Da Felix gik bort, gik der et par år uden hund. Vi havde fået barn og jeg arbejdede i en periode som dagplejer så jeg kunne passe vores datter selv. Men savnet af en hund i hjemmet var stort, så da vores datter startede i børnehave, stoppede jeg som dagplejer, og så var det tid til at få en ny hund. Vi legede lidt med tankerne om en Border terrier, men endte selvfølgelig med en Silky terrier, da vi jo var faldet for Silkyens herlige temperament.


Februar 2007flyttede Enzo ind og igennem en veninde blev jeg introduceret til udstillings verdenen og tog Enzo med til et skue i Baby klassen og hvor han fik særdeles lovende. Enzo havde rigtig meget pels så med ham lærte jeg rigtigmeget om pelspleje og hvordan en Silky skulle klippes og klargøres før en udstilling. Han udviklede desværre allergi for flere forskellige ting og behandling havde ingen effekt, så da det begyndte at påvirke hans adfærd, valgte jeg at sige farvel.


Marts 2008flyttede Riiini ind. Vi kunne godt have fundet en hund hos en dansk opdrætter, men jeg valgte en udenlandsk opdrætter, dels fordi jeg havde hørt rigtig godt om den finske opdrætter og dels fordi, at hvis jeg hentede en hanhund hjem fraudlandet, kunne den måske være med til at tilføre noget nyt blod til Silkyerne i Danmark. Den finske opdrætter ventede ikke lige selv kuld, men havde et tætsamarbejde med en opdrætter på Isle of Mann, England, hvor vi så fik Riiini fra. Vi mistede Riiini september 2020 pga. svær leverkræft. Det var en storsorg for mig, da jeg følte han var min soulmate


November 2008flyttede Dian ind. Han var ikke specielt køn, en lille spidsmus, ingen forventede at han ville blive til noget andet end en sød familiehund. Hanflyttede senere hjem til mine forældre da han ikke helt passede ind i vores hundeflok, men passede perfekt ind hjemme hos dem. Fra at han ikke var specielt køn til at starte med, havde han i løbet af et års tid udviklet sig til en meget smuk Silky - man kan næsten sammenligne ham med historien om den Grimme ælling der blev til en smuk svane. Jeg havde ikke udstillet ham i den periode, men efter hans forvandling begyndte jeg at udstille ham, og i løbet af 2udstillinger var han blevet Dansk champion - det gik stærkt. August 2018flyttede Dian hjem til en dame da begge mine forældre nu var væk. Der fik han sin anden ungdom tilbage og nød sit otium indtil juni 2020 hvor han pga. alderdom, blindhed og døvhed blev aflivet.


Januar 2021flytter Ayla så ind. Det er første gang at vi har en tæve, nu skulle det prøves og så havde jeg også en lille opdrætter drøm i maven, og det kan jo kun lade sig gøre med en tæve. Igen gik jeg bevidst efter en udenlandsk hund og fik denne skønne pige fra en opdrætter i Norge.


Og herfra stårhistorien åben .....................